30 nov. 2014

Posted Scris de Irina Ilovan in , 0 comentarii

Dacă vă rezervați biletele în străinătate folosind internetul, fie pentru a merge într-o călătorie de afaceri, fie pentru a merge într-o călătorie de relaxare în vacanță, în concediu sau cu ocazia revelionului, ați întâlnit probabil deseori pe site-urile unor agenții de turism termenul „oferte last minute”. Dar chiar dacă nu călătoriți des, este posibil să dați peste această expresie pe internet, așa că de ce să nu știți ce înseamnă, fie și pentru cultura voastră generală? Deci, ce sunt ofertele last minute?

last minute

În general sunt oferte ale unor agenții de turism care, cu puțin înaintea plecării, fac niște promoții. De exemplu, vrei să mergi de Crăciun în Turcia. Dacă aștepți până în ultimele zile, s-ar putea să găsești bilet mai ieftin. Totuși, s-ar putea să nu mai găsești bilet deloc în stațiunea dorită de tine, pentru că toate locurile sunt ocupate, sau este posibil chiar să găsești bilete la preț mai mare. Deci depinde de situație, nu poți știi sigur încă de la început așa că cel mai bine ar fi să monitorizezi cumva ofertele spre destinația care te interesează din timp.

Așadar, ofertele last minute au avantaje și dezavantaje. Dar putem privi lucrurile și dintr-o altă perspectivă. E adevărat, unele hoteluri, agenții de voiaj etc vor scădea prețurile să zicem înainte de Crăciun, pentru a-și ocupa și locurile rămase încă goale, în timp ce altele vor avea toate locurile ocupate până atunci. Dar pe un site mare de turism, veți găsi probabil ambele situații. Adică, să zicem că toate ofertele din Austria se ocupă (sau scumpesc), dar câteva oferte din Turcia vin cu prețuri mai avantajoase.

last minute

Cu alte cuvinte, dacă nu sunteți ferm hotărâți să mergeți în orașul X și numai acolo, dacă sunteți flexibili și nu vă interesează atât de mult destinația, ci doar să vă petreceți sărbătorile de iarnă undeva cât mai avantajos, atunci puteți scana tot ce înseamnă oferte last minute până pe ultima sută de metri, și în momentul în care apare o ofertă avantajoasă în țara X, acolo vă duceți. S-ar putea să nu fie Austria cum ați fi preferat voi ci Turcia, sau să nu fie Turcia ci Spania, dar undeva tot veți găsi, dacă acea agenție de turism este mare și serioasă. Deci, atât timp cât sunteți dispuși să dați dovadă de toleranță și flexibilitate, puteți să vă petreceți concediul în străinătate la prețuri mult sub medie. Ca un fel de Black Friday al turismului, dacă aș putea spune.

Într-un fel, este bine să lăsați totul pe final, și să nu aveți așteptări prea mari de la viitor. Poate fi chiar o filozofie de viață. Pentru că atunci când alegeți conștient ceva, o faceți în baza unor cunoștințe pe care deja le aveți despre acel loc, fie pentru că ați fost acolo, fie pentru că v-a povestit cineva care a fost, fie pentru că ați citit despre el. Deci aveți niște așteptări. Dar când mergeți undeva unde n-ați fost niciodată, într-o stațiune complet necunoscută, este ca o surpriză frumoasă. Nu aveți nicio așteptare și deci nu puteți fi dezamăgiți. În schimb, veți fi curioși să vedeți cum este.

last minute

Ofertele last minute se aplică și la cursele de avioane. Acolo mai ales este de așteptat să găsiți prețuri mult reduse chiar înainte de decolare, dat fiind că acea companie de aeronave nu câștigă nimic dacă avionul zboară cu un loc gol, așa că mai bine vi-l oferă dvs la jumătate din preț decât să-l țină neocupat pe toată durata zborului. Dar cine ar fi capabil să-și ia rucsacul în spate și să se aventureze într-un aeroport, fără să știe cu precizie destinația, mai ales dacă are familie și copii? :) Pentru curse mai sigure, folosiți un site de turism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog să comentaţi decent şi la subiect.