23 oct. 2014

Posted Scris de Irina Ilovan in , 0 comentarii

Se spune că România este o țară săracă. Că oamenii nu au bani. Că o ducem greu. Și totuși, importăm mașini pe bandă rulantă. Și suntem mari consumatori de telefoane mobile, tablete, PC-uri, gadgeturi. Dar tehnologia a ajuns asemenea curentului electric, ceva fără de care aproape că nu se poate trăi. Câți dintre noi însă călătoresc? Și nu doar până la serviciu dimineața :D sau până la țară, și nici măcar până la cabană în weekend. Nu până la Brașov, nu până pe Vârful Omu și nu până la mare în august. Câți dintre noi își petrec concediile, vacanțele, revelioanele etc în alte țări?

Fleming Deluxe

Am avut mai devreme curiozitatea să verific traficul site-ului Genius Travel. Există în partea de jos un contor de la trafic.ro, pe care se poate da click și se pot vedea statisticile lor de trafic. Circa 1000-2000 de vizitatori unici pe zi. Vizitatori unici înseamnă vizitatori distincți și nu vizite, de exemplu dacă eu intru azi de 3 ori pe site azi, se va număra o sigură dată. Se pare, totuși, că românii călătoresc. Cel puțin o bună parte dintre ei. Cel puțin până pe site-ul Genius Travel, folosind browserul! :)

Dacă avem ceva bănuți și zile libere de concediu rămase, unde ni le-am putea petrece? Și concediu sigur avem, dacă ne gândim că peste două luni încep sărbătorile de iarnă. Cei care doresc să iasă mai ieftin cred că își fac de pe acum booking sau rezervări, că e cel mai avantajos.

Folosind același site, găsim opțiuni aproape nelimitate. Pentru cei care fac parte din clasa educată și cu pretenții, se poate consulta pagina cu oferte revelion Austria. Și spun oferte la plural, deoarece 16 hoteluri numai pe prima pagină, și jos sunt listate vreo 10 pagini. Deci o grămadă de posibilități, pentru toate gusturile, dorințele și buzunarele. Dacă vreți ceva mai exotic, puteți da o raită până în Egipt. În fond, ce-i mai romantic decât un revelion la poalele Sfinxului sau Piramidelor? :)

Stella di Mare

Deci, ce să fie? Luxul hotelului austriac Fleming Deluxe din prima imagine, sau magia hotelului egiptean Stella di Mare din imaginea următoare? Ambele sunt de 5 stele, ambele sunt confortabile, ambele sunt dotate, fără doar și poate, cu toate facilitățile pe care vi le puteți dori. Subtilitatea Europei sau exoticul egiptean? Un Făt-Frumos elegant, la costum, cu o sticlă scumpă de șampanie, sau un arab bogat, îmbrăcat în veșminte tradiționale? :D

Fiecare alege pentru ea/el. Ideea este să ne simțim bine. Cel mai frumos ar fi să mergi în fiecare an în altă parte. Nu-i înțeleg pe oamenii care preferă să viziteze același loc din nou și din nou. Adică îi înțeleg, le-a plăcut și vor să revină, dar cum să ai un termen de comparație dacă nu vizitezi decât un singur loc? Poate dacă ai merge și în altă parte, ai găsi ceva și mai frumos. Maroc, Thailanda, India, toate sunt destinații demne de luat în calcul. Pentru că și așa viața e scurtă, și nu vom avea timp să le vedem pe toate.

genius travel

Gata, că m-am lungit. Ideea de bază e că mai sunt două luni și puteți începe să vă faceți planurile de rev. Dacă cumva faceți parte din cei 2000 de fericiți care folosesc serviciile Genius Travel. Sau aveți un sponsor printre ei. Ideal soțul/iubitul, în caz de nevoie merge și amantul. :) Până data viitoare, pupici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog să comentaţi decent şi la subiect.