8 aug. 2014

Posted Scris de Irina Ilovan in , 0 comentarii

Oare unde să mergem în vacanță și respectiv, la cine e cazul, concediu? Dacă aveți bani, probabil veți studia ofertele diferitelor agenții de turism scumpe, care vă îmbie cu plajele exotice ale unor insule îndepărtate. Poate veți dori să vizitați piramidele din Egipt sau cascada Niagara din SUA. Ori vreo locație inedită din Europa. Sau loc inedit. Pentru că există o controversă în jurul cuvântului „locație”, care tehnic înseamnă taxă de închiriere.

Revenind: dacă aveți bani, vă puteți plimba pe unde vă dorește sufletul. Dar cum trăiți în România, probabil n-aveți. Sau nu de ajuns. Și atunci, în cele câteva săptămâni de concediu sau vacanță pe care le aveți anual, unde să mergeți - în altă parte decât pe strada X nr Y, adresa voastră din buletin?

Răspunsul este că, evident, tot în România. Adică să alegeți o stațiune sau localitate foarte frumoasă, pe care de altfel și alții din afară vin să o viziteze, și pe care n-ați văzut-o niciodată. Sau, cine știe, pe care ați văzut-o și care v-a plăcut. Și slavă domnului, că avem destule. Dintre toate însă, ce să alegem? Grea decizie.

Pentru că e vară, prima opțiune pe care trebuie să v-o aduc în discuție este marea. Vara se merge la mare, se face plajă și baie de soare. Ei bine, dacă sunteți iubitori de apă, vă recomand să mergeți la Mamaia. Pentru că, conform donutier.com, aceasta e stațiunea cea mai căutată de către turiști. Eu însă vă propun altceva: muntele. Pentru că este mai special, mai deosebit de ce face toată lumea, pentru că aerul e mai curat, pentru că temperaturile sunt mai suportabile și pentru că faceți și condiție fizică.

Sfinxul din Bucegi


De exemplu Brașov ar putea fi considerat centrul unor posibile destinații montane excelente. Puteți merge de acolo la Predeal, sau puteți să vedeți Babele și Sfinxul din Bucegi. Pentru că nu doar egiptenii au sfinx. Apoi, gândiți-vă că străinii aleg deseori să viziteze aceste locuri din România tocmai pentru că sunt frumoase, în timp ce noi le ignorăm - din ignoranță, sau pentru că ne sunt accesibile. Omul tinde să-și dorească, nu-i așa, lucrurile pe care nu le poate obține. Când deseori avem lângă noi tot ce ne-ar putea face fericiți.

Dar destul cu filozofia! Dacă plecați urechea la sfatul meu, uitați niște detalii aici despre hotelurile din Brasov, oraș ce conține el însuși obiective turistice. Și acum, că aveți acest link, veți putea căuta acolo și sorta hotelurile după preț, după calitatea serviciilor oferite (numărul de stele) etc. Nu aveți unul singur, ci o grămadă, din care să vă alegeți ce vreți.

Eu pot să vă spun că am fost la munte de mai multe ori decât am fost la mare, și mi-a plăcut de fiecare dată foarte mult.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog să comentaţi decent şi la subiect.