11 apr. 2014

Posted Scris de Irina Ilovan in , 1 comentarii

Legat de Băneasa, azi am citit un banc. E puțin mai kinky dar vi-l spun. :D Cică anunț în ziar, la data de 9 aprilie: „Aseara, o bătrână care trecea prin pădurea Băneasa a fost violată.”. A doua zi, anunț în același ziar: „Ieri s-a constatat o invazie de bătrâne în pădurea Băneasa.” :D

Până acum, numele Băneasa nu reprezenta mare lucru pentru mine. Dar trebuie să recunosc că acest banc mi-a trezit într-o anumită măsură curiozitatea, așa că am căutat pe Google după acest termen. Mai jos o să redau câteva lucruri interesante pe care le-am găsit ca urmare a acestei căutări, și de care sincer nu aveam habar. Poate unele o să vi se pară și vouă interesante. :)

squash

Toată lumea știe că Băneasa, ca și loc, este o zonă din București. Cred că undeva prin nordul Bucureștiului. Ceea ce multă lume nu știe este că acea regiune este destul de dezvoltată din anumite puncte de vedere, sau cel puțin în zonă se află multe obiective demne de a fi menționate. Spre exemplu, știați de stațiunea de cercetare și dezvoltare pentru pomicultură de acolo? Ea își are sediul într-o clădire istorică de pe Bd. Ion Ionescu de la Brad, fostă reședință a mareșalului Ion Antonescu și sediu al Consiliului de Miniștri în timpul primei conflagrații mondiale.

Că tot am vorbit de clădiri, o căutare după apartamente de vanzare baneasa pe un site imobiliar ne arată că dacă vrem să ne mutăm acolo, trebuie să scoatem din buzunare cam de la 50.000 de euro în sus, posibil chiar și peste 150.000, depinde de ce pretenții avem. Și cred că prețurile sunt pe bune, adică site-ul în cauză pare legitim, are și pagină de Facebook cu peste 7-800 de fani.

O altă curiozitate legată de Băneasa este că acolo se află cel mai mare club de squash din România, numit Aerosquash Băneasa. Știți ce este squashul? Nici eu nu știam. În dicționar am găsit că e vorba de o variantă de tenis de câmp cu rachete. Anul trecut (2013), în perioada 1-6 octombrie, respectivul club a găzduit nu doar campionatul național de squashing dar și primul turneu internațional de anvergură, la care au participat jucători din top 100 PSA (Asociația Profesională de Squash). Iar nouă divele de la televizor (că ele prezintă sportul) ne arată doar fotbal și Becali și lucruri inepte. Că deh, sportul este numai pentru bărbați. Nu contează că la fotbal suntem pe nicăieri și aici găzduim turnee internaționale. În fine.

Desigur, tot în Băneasa există o stație meteorologică, care am înțeles că poate fi vizitată uneori. Și tot acolo există celebrul aeroport internațional Aurel Vlaicu, care-i atât de celebru încât nu vă pun linkuri că imposibil să nu fi auzit de el. Iar dacă n-ați auzit, puteți să căutați în Google.

Și pentru că am vorbit undeva mai sus de cât v-ar costa să vă mutați acolo, vă invit să lecturați un articol interesant despre cealaltă fațetă a monedei, respectiv cam cât ați câștiga dacă v-ați ocupa de intermedieri de apartamente acolo. De fapt nu doar acolo ci în București. Faza e că aflăm din acel articol că un agent imobiliar are cam 2% comision din valoarea imobilului tranzacționat. Nu știu dacă așa e și în restul țării, dar oricum, la valorile imobilelor din capitală, faceți voi un calcul și vedeți cam ce bonus încasați dacă vindeți ceva. Asta pentru cine se plânge că locuiește într-un oraș mare și nu are oportunități de a câștiga un ban cinstit. Eu cred că există, numai voință și pricepere să ai.

În încheiere, trebuie să spun că nu am idee în ce localitate se află Pădurea Băneasa, din bancul de la început... :)

Un comentariu:

  1. Squash-ul este un sport foarte frumos, este perfect pentru tonifiere si este de asemenea si amuzant de practicat.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să comentaţi decent şi la subiect.