26 mar. 2014

Posted Scris de Ethos in , 0 comentarii

Povestea noastră nu începe cu era odată ca niciodată, pentru că nu este o poveste de timp, ci o poveste de spațiu. Povestea noastră începe cu: Undeva, departe, departe, peste nouă mări, peste nouă țări, peste nouă dealuri și peste nouă turme de ei, incluzându-le pe cele ale lui Becali, trăia un împărat.

Și împăratul nostru era trist și nefericit pentru că nu avea un ficior. Dar într-o zi vracii din împărăție au descoperit o pastilă minune, care începe cu V. Și astfel împărăteasa a rămas grea. Și a născut ea un băiat, căruia i-au pus nume Făt-Frumos. Și era frumos ca Soarele și deștept ca bătrânii împărăției. Și creștea într-un an cât alții în 365 de zile. Și când a ajuns mare, a cunoscut-o pe Ileana Cosânzeana. Și cei doi s-au plăcut, s-au iubit, și-au declarat dragoste veșnică și și-au unit destinele.

poveste

Trei zile și trei nopți a durat nunta, și mare alai a fost la palat. Iar după ce s-a terminat luna de miere, cei doi au plecat departe, să-și facă un viitor singuri. Dar zmeul economiei de piață, intrând în criză pentru că Făt-Frumos i-a răpit feblețea, a făcut o vrajă și a transformat lumea idilică în care trăiau cei doi într-o crudă și insensibilă realitate. Iar tinerii noștri s-au trezit la scurt timp că banii părinților s-au cam terminat, că proprietarul modestului palat în care locuiau le tot urca chiria și că banii din salariu nu le ajungeau nici să pună deoparte de o cocioabă mai amărâtă. Și au realizat că... viața nu-i așa de simplă cum crezuseră ei.

S-a tot chinuit Făt-Frumos să rezolve cumva situația, dar fără succes. A întrebat la prieteni de o locuință ceva mai ieftină, sau de ocazie, rămasă după ce proprietarul se mutase. A dat anunț în ziar și a lipit hârtii cu numărul lui de telefon în toată împărăția: caut garsonieră pentru mine și a mea Cosânzeana. A început să citească presa. Nimic însă nu părea să-l poată salva din ghearele necruțătorului zmeu.

casa de vis

Până într-o zi, când a dat peste un site intitulat titirez.ro. Care site avea la dispoziție o aplicație pentru mobil, astfel încât Făt-Frumos era permanent conectat cu ultimele noutăți în materie de imobile, fie că mergea la serviciu, ieșea cu prietenii la bere sau își făcea datoria față de Ileana și spăla hainele respectiv gătea mâncăruri alese. Și mai avea site-ul acela tot felul de liste și de opțiuni, și poze pentru proprietăți, și localizare pe hartă, și alerte pentru anumite lucruri pe care le puteai seta, și multe alte năzdrăvănii, că s-a minunat tânărul de când este el pe lume și n-a văzut până acum așa ceva.

În povestea noastră, Făt-Frumos s-a luptat cu zmeul până a obosit. Dar nu a mai fost nevoie de celebrul corb care să-i aducă un cioc de apă vie. O alertă prin SMS de la titirez.ro a fost de ajuns. Și astfel Făt-Frumos s-a mutat cu Ileana Cosânzeana într-un apartament din Crângași, și vraja zmeului s-a destrămat, și povestea și-a reintrat în drepturi... iar cei doi au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog să comentaţi decent şi la subiect.