18 mar. 2014

Posted Scris de Irina Ilovan in , 0 comentarii

Cu toții ne dorim ce este mai bun de la viață, atât pentru noi cât și pentru familie, prieteni sau, în mare spus, cei dragi. Uneori însă, ca o ironie a sorții, ce este mai bun pentru noi nu corespunde cu ce este mai bun pentru soții noștri, astfel că până la urmă plecăm pe drumuri diferite. Mă refer aici la cazurile de divorț, care cu siguranță nu bucură pe nimeni și care pe noi, femeile, ne pot afecta foarte mult.

divort

Cred că femeia este prin natura ei mai sensibilă și oarecum mai predispusă la o serie de lovituri sau drame sentimentale. Poate pentru că se implică prea mult, prea cu suflet. Poate pentru că sexul nu este niciodată pe primul loc la ea, ci iubirea. Dar tocmai pentru că există aceste diferențe între femei și bărbați, uneori nu întâlnim persoane care să ne împărtășească sentimentele și care să se ridice la înălțimea așteptărilor. În timp ce o femeie își dorește de obicei o căsnicie alături de cel iubit, cu care să petreacă restul vieții, niște copii, adică o familie, bărbatul deseori vrea doar aventuri sau o prietenă cu care să-și petreacă timpul, o lună, un an sau doi. Dar hai să nu cădem în extrene. Nu întotdeauna, evident, este vina lor. Câteodată lucrurile pur și simplu nu merg. Câteodată conjuncturile sunt de așa natură încât cei doi se separă.

Oricare ar fi motivele, divorțul este întotdeauna un proces dramatic, dur, care lasă urme. Dacă există cititoare care au trecut sau trec prin așa ceva, ori de ce nu, cititori, pentru ele (și pentru ei), vă prezint astăzi un site care vă poate ajuta să treceți cu bine prin acest proces, din toate punctele de vedere. De la aspecte tehnice ca acte pentru divort și până la consiliere de specialitate, din partea unor psihologi, toate le găsiți pe acest site. Pentru că dacă nunta sau căsătoria a implicat niște timp, niște cheltuieli, o planificare, divorțul nu se face nici el bătând din palme. Lăsând la o parte considerentele amintite mai sus, uneori există complicații.

partaj

Să zicem că vreți să vă despărțiți în cel mai scurt timp, sau că celălalt vrea să vă pună bețe în roate. Sau că aveți anumite dispute legate de bunuri comune. Partaj? Se poate. Ori aveți deja un copil. Vă va fi necesară o sursă de informații, unde să găsiți tot ce vă interesează și vă este util pe acest subiect, să găsiți persoane de contact, avocați, terapeuți etc. Mai mult, ar fi frumos să puteți discuta și cu alte persoane care au trecut prin așa ceva, să învățați din experiența lor practică, nu doar din lucruri teoretice.

Cei de pe divort.ro susțin că acolo găsiți toate aceste lucrui. Eu una sper să nu fiți în situația asta niciodată. Dar dacă cumva sunteți, vă doresc să treceți cu bine prin ea și la sfârșitul drumului, să răsară din nou soarele în viața dvs!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog să comentaţi decent şi la subiect.