20 ian. 2015

Posted Scris de Irina Ilovan in , 0 comentarii

Scriam în articolul precedent despre metale și pietre prețioase, folosite cel mai adesea la bijuterii. Și probabil o să aibă o continuare, că au mai rămas multe pe listă, incluzând acest carbon perfect numit diamant. Până atunci, aminteam acolo despre cercei, brățări, lănțișoare sau coliere și inele sau verighete. Dar, în timp ce cerceii și lănțișoarele (sau chiar brățările) sunt cât de cât universale ca mărime, contând doar ca iubitul nostru să ne cumpere ceea ce ne place, nu la fel stau lucrurile în cazul verighetelor. Pentru că acestea trebuie să se muleze pe forma și mărimea degetului inelar (sau a altuia, depinde pe care le purtăm), iar dacă sunt prea largi, vor avea tendința să ne iasă de pe deget, și dacă sunt prea scurte, ne vor strânge. Și dacă adaugi la toate acestea faptul că verigheta de căsătorie o porți probabil toată viața, este destul de limpede că, și în cazul acesta, mărimea contează!

turcoaze

Așadar, cum îți alegi o verighetă pe măsura degetului? Este natural să presupunem că pentru a găsi un sistem de referință sau de măsurare a dimensiunii degetului, ca să știm ce mărime să comandăm, va trebui să vizităm unele site-uri de profil. Adică, site-uri ce comercializează bijuterii, și în cazul nostru inele. Iar ca să fim siguri de justețea informațiilor primite, ar trebui să alegem un site care vinde lucruri scumpe, de calitate, nu tăblării. Ei bine, există cel puțin un site cu verighete cu diamante pe care găsim o metodă simplă de măsurare și exprimare a mărimii corecte.

bijuterii

Cum se face practic? Intrăm pe această pagină și citim cu atenție informațiile de acolo. Apoi, luăm o bandă de hârtie, o înfășurăm la baza degetului pe care vom purta inelul sau verigheta și marcăm cu un pix locul unde banda se suprapune. După aceea, luăm banda de pe deget, o întindem și măsurăm dimensiunea până la marcaj, în milimetri. Alternativ, dacă avem un metru de croitorie, îl putem folosi pe acela în locul benzii. După ce am obținut numărul de milimetri pe care îi are perimetrul degetului nostru, consultăm tabelul de pe site și vom găsi acolo mărimea care îi corespunde, în diferite sisteme de referință (SUA, Japonia, Elveția, Anglia etc). Destul de simplu, nu?

inel cu poem

Cum trebuie să se simtă un inel perfect pe deget? Tot de la adresa menționată aflăm că el trebuie să nu alunece, iar dacă îl tragem, să opună o ușoară rezistență. Dacă nu am mai purtat niciodată, prima senzație este aceea că ne strânge foarte puțin. Din această cauză, se pare că unii bărbați își aleg verighete prea largi și sfârșesc prin a le pierde. Așadar, îi puteți ajuta cu un sfat în direcția asta!

O chestie faină la site-ul de mai sus, Royal Diamonds, este că dacă totuși nu vă nimeriți măsura corectă, le puteți returna inelul, iar ei o să îl corecteze și o să vi-l trimită înapoi în 3 zile lucrătoare. Și dacă vreți să vedeți cum ar arăta unul dintre inelele lor pe degetul vostru, le puteți urmări canalul de youtube. În fine, tot o chestie mișto e că firma are o fabrică proprie în Anglia.

verighete

Desigur, din toată această ecuație mai lipsesc banii: inelele cu diamante sunt scumpe. Ca orice lucru care este de calitate. Dar pentru ce există pe lume soți, iubiți și amanți?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog să comentaţi decent şi la subiect.